NVM Express که به صورت اختصار، حافظه nvme معرفی می‌شود، استانداردی برای دستیابی به حافظه SSD است. استفاده از حافظه nvmeباعث کاهش تاخیر ارسال اطلاعات، کاهش مصرف انرژی و افزایش تعداد اعمال ورودی و خروجی می‌شود.

اگر با حافظه nvme چیست روبرو شده‌اید، ما در این نوشتار به دنبال پاسخگویی به این سوال هستیم. بسیاری از افراد به دنبال ارتقا سخت افزار کامپیوتر خود هستند و یکی از بهترین راه‌ها می‌توان به ارتقاء ذخیره سازی آن اشاره کرد. حافظه nvme یکی از بهترین و موثرترین ویژگی‌ ها برای ارتقاء سیستم ذخیره سازی است.
پیش از این پردازنده های مرکزی کامپیوتر و حافظه رم به سرعت در حال پیشرفت بودند اما این سرعت پیشرفت در مورد حافظه دیسک مشاهده نمی‌شد و در هنگام کار با برنامه های کامپیوتری غالباً متوجه می‌شدید که عملیات مربوط به ram و cpu بدون مشکل انجام می‌شد و در هنگام نیاز به عملیات I/O و یا خواندن و نوشتن روی فضای ذخیره سازی عملیات روی برنامه به کندی پیش می‌رفت. از جمله پیشرفت هایی که بر روی فضای ذخیره سازی صورت گرفت ورود درایو جامد یا SSD ها به عرصه حافظه داخلی بود که باعث تغییرات چشمگیری در این زمینه شد.

NVME چیست؟

در بالا به بخشی از چیستی حافظه nvme اشاره کردیم. اما بصورت مفصل باید گفت حافظه غیر فرار و مانایی است که سرعت بسیار بالایی دارد. NVME توسط تولیدکنندگان قطعاتی همچون دل، سامسونگ و اپل مورد توسعه و پیشرفت قرار گرفته است. حرف e در مخفف NVME از کلمه express گرفته شده است.

در حافظه nvme ارسال و دریافت اطلاعات با سرعت بالاتری نسبت به گذرگاه SATA صورت می‌گیرد و علت آن مستقیم بودن ارتباط درایو با مادربرد است. در مقایسه سه فناوری SATA HDD و SATA SSD و NVME SSD می‌توان گفت سرعت خواندن و نوشتن روی دیسک و زمان جستجو seek time با سرعت بالاتری در NVME SSD صورت می‌گیرد.

NVM Express چیست

تاریخچه حافظه NVME چیست ؟

پیش از معرفی حافظه NVME و قبل از ادامه بحث،‌ به معرفی نسل قبل حافظه موجود در بازار یعنی SSD و SATA می پردازیم. SSD سرعت بسیار بالاتری نسبت به SATA دارد و این سرعت به میزان ۵۱۱ درصد بیشتر است. در پاسخ به سوال NVME چیست ؟” باید گفت NVME نوعی حافظه در حالت جامد SSD می‌باشد. توسعه حافظه nvme از سال ۲۰۰۹ شروع شد و با همکاری ۹۰ شرکت، توسعه NVME تحت رهبری اینتل ادامه یافت. در تاریخ مارس ۲۰۱۱ نسخه ۱.۱ NVME انتشار پیدا کرد. بعد از گذشت مدت زمانی، نسخه ۱.۱ از آن روانه بازار شد. در این نسخه امکان پشتیبانی از SSD به کمک چند درگاه PCIe اضافه شد.
در نوامبر ۲۰۱۴ نسخه ۱.۲ آن به بازار عرضه شد که امکان مصرف بهینه و به روز رسانی و پشتیبانی زنده را برای حافظه nvme فراهم می‌کرد. در ژوئن ۲۰۱۷ نسخه پاکسازی شده آن از بلاک‌های لول پایین وارد بازار شد که در حال حاضر هنوز هم از این نسخه استفاده می‌شود. این نسخه تحت ۱.۳ به بازار عرضه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + پنج =

X